LOFARMA

LOFARMA

Лофарма Лайс

LOFARMA е водеща италианска фармацевтична компания с център за научноизследователска дейност, посветен на разработването и производството на алергени в областта на специфичната имунотерапия за лечение и профилактика на алергични заболявания.

Знанията и опитът, натрупани през годините, позволяват на Lofarma да произвежда множество ефективни видове алергени за имунотерапия.

Специална прахообразна технология за производство на алергени, разработена от Lofarma, позволи създаването на мономерния алергоид LAIS в таблетки, химически модифициран алерген, който днес се използва активно за лечение на алергии в цял свят.

Предимства на алергоида пред конвенционалните алергени SLIT:

 • Алергоидът се задържа частично в устната кухина и в областта на съответните лимфни възли за най-малко 2 часа, което включва локални механизми на имунологична резистентност.
 • След поглъщане алергоидът навлиза в кръвния поток, без да се разгражда от ензимите.
 • Неосвободеният алергоид е в състояние да стимулира чревната лимфоретикуларна тъкан, като по този начин включва системните механизми на имунологичен толеранс.
 • По този начин алергените, третирани по специален начин, губят своята алергенност, но запазват висока имуногенност, като се гарантира висока ефикасност и липса на сериозни нежелани реакции.

Таблетки Lofarma LAIS® представляват алергоид за сублингвална имунотерапия (SLIT). Това е единствената противоалергична ваксина с карбамилиран мономерен алергоид, която се предлага под формата на таблетки.

Свойства на алергоидите Lofarma LAIS®:

 • Висока ефективност

Размерът на молекулата на алергена и стабилността на структурата не се променят, а имуногенността на лекарството се запазва, като по този начин се гарантира висока ефикасност и безопасност.

 • Бионаличност 100%

Малкото молекулно тегло позволява на алергоидните молекули лесно да проникват през лигавиците на стомашно-чревния тракт;

Двоен механизъм на абсорбция: локален (продължителна абсорбция в устата под езика) и системен (чревна абсорбция);

Достига до кръвния поток без структурни промени.

 • Безопасност и добра поносимост на медикамента

Алергенното натоварване на организма се намалява, без да се губи имуногенността (антигенната детерминанта не се променя). Устойчивостта на ензимно разцепване позволява предписването на безопасни и добре поносими дози.

Кога да бъдат предписвани: При лечение на ринит, конюнктивит и алергична бронхиална астма при пациенти с клинично значими симптоми.

Начин на приложение и дозировка.

Може да се използва при възрастни, юноши и деца от 5-годишна възраст. Схемата на дозиране за специфична имунотерапия винаги трябва да се подбира индивидуално. Лекарят избира дозата и честотата на приложение, като се съобразява с хода на заболяването. Терапията трябва да се провежда от лекар с подходящ опит в лечението на алергични заболявания. Лекарството може да се прилага самостоятелно, освен ако лекарят не препоръча друго.

Лечението започва с прием на 300 таблетки AO по схемата по-долу.

 

Схема на дозиране

Ден 1

1 таблетка по 300 АО

Ден 2

2 таблетки по 300 АО

Ден 3

3 таблетки по 300 АО

Ден 4

4 таблетки по 300 АО

 

ПОДДЪРЖАЩА ТЕРАПИЯ

След началната фаза лечението продължава с прием на 1 таблетка 2-3 пъти седмично (напр. понеделник, сряда, петък). Схемата на дозиране може да бъде коригирана от лекаря в зависимост от клиничните и терапевтичните параметри на пациента. Таблетката трябва да се постави в устата и да се задържи под езика в продължение на няколко минути до пълното й абсорбиране, след което може да се погълне. Таблетките не трябва да се приемат по време на хранене. В случай на прекъсване на лечението за повече от 2 седмици, пациентът трябва да се консултира с лекар за съвет относно подходящо коригиране на дозовата схема.

 

СЛЕДНИТЕ АЛЕРГОИДИ СЕ ПРЕДЛАГАТ ЗА АЛЕРГЕН-СПЕЦИФИЧНА ИМУНОТЕРАПИЯ ПОД ФОРМАТА НА ТАБЛЕТКИ LAIS®:

 • LAIS GRASS - тревна смес: (вълнеста медовица 33%, ливадна тимотейка 33%, ливадна метлица 33%)
 • Parietaria (Parietaria judaica 50%, Parietaria medicinalis 50%)
 • Ambrosia (амброзия 100%)
 • Olea (Olea Europea 100%)
 • Микс от дървета (сива елша 50 %, бреза 50 %)
 • Пелин (пелин 100%)
 • LAIS DERMATOPHAGOIDES - смес от акари от домашен прах (Dermatophagoides pteronyssinus 50%, Dermatophagoides farinae 50%)
 • Домашни котки (Felis Domesticus 100%)