Живот без запушен нос

Живот без запушен нос

SinuSalt - прочистване на носа с комбинация от изотоничен разтвор и ксилитол (естествен захарен алкохол) в домашни условия

Изотоничният разтвор SinuSalt е вид физиологичен разтвор, съдържащ няколко вида соли, за почистване на носа в домашни условия.
Когато изплаквате носа с изотоничния разтвор SinuSalt, неговото леко алкално pH намалява вискозитета на слузта и позволява лесното ѝ отстраняване.

КСИЛИТОЛЪТ ЕФЕКТИВНО ПРЕОДОЛЯВА ВИРУСИТЕ И БАКТЕРИИТЕ
Ксилитолът е петвъглероден захарен алкохол, който се среща естествено в много плодове и зеленчуци; използва се широко в хранително-вкусовата и фармацевтичната промишленост.
Ксилитолът е известен и с антимикробните си свойства: той потиска растежа на бактериите и не позволява на микробите (бактерии и вируси) да се задържат върху носната лигавица.
В комбинация с изотоничен разтвор ксилитолът прави изплакването на носа приятно и също така предотвратява изсушаването на носната лигавица.

ПРОМИВАНЕ НА НОСА С ГЪВКАВА БУТИЛКА SINUSALT
Отличителна черта на SinuSalt е удобната гъвкава бутилка, която прави изплакването естествено и удобно. Почистването на носа и околоносните кухини се извършва във физиологично положение: човек само леко накланя главата напред.
Това е не само удобно при всякакви условия, но и по-добро за вашето здраве. Така рискът от възпаление на средното ухо се свежда до минимум. Големият обем на течността (250 ml) прави промивката клинично ефективна.
Налягането се контролира лесно ръчно.
Коничната форма на назалния адаптер затваря плътно ноздрата и може да се адаптира към всяка структура на носа.

Доказателствена база за SinuSalt